onsdag 6 oktober 2010

Kurs i surdegsbröd

Denna veckas två första dagar spenderade jag och min bror i Lyckan utanför Hunnebostrand, vi var nämligen på en kurs i hur man bakar surdegsbröd! Vi fick både praktisk information och teori kring baket och även om gamla mjölsorter som till viss del är på väg tillbaka. T ex skrädmjöl som ska vara fantastiskt i våfflor och drömmar.

Kursen leddes av Lars och Mena som är ägare till bageriet. De startade i januari 2008 och sedan har det bara vandrat uppåt, deras bröd är verkligen gott och fint. Allt bakas i vedeldad bakugn, så det är verkligen gott! Alla råvaror de använder är ekologiska, i den mån det går. De är fantastiska människor och de har delat med sig av både sin kunskap och sina härliga recept! Kan verkligen rekommendera ett besök om ni är i trakterna någon gång. Bageriet heter Lyckans stenugnsbageri och de har hemsidan www.stenugnsbageri.se.

Så nu är både jag och min bror inspirerade till tusen så nu ska här bakas surdegsbröd! Det är ju verkligen en gammal konst att baka och så himla gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar