torsdag 9 december 2010

Lussebullar på nytt sätt

Hittade denna goa smet i tidningen Amelia av matmorsorna! Lite smetigare lussebullar för de som tycker vanliga släta är lite tråkiga, kan garantera att dessa blir populära på fikat och de går åt snabbt!



Till smeten:
200 g mandelmassa
200 g smör
1 apelsin, både saft och rivet skal
1 citron, rivet skal

Till pensling:
Ägg och pärlsocker

Gör en vanlig deg till lussebullar och låt den jäsa på vanligt vis (ha i ett ägg i degen också). Gör sedan smeten.

Riv mandelmassan och blanda sedan ihop med det andra. Dela degen i två delar. Kavla ut dom till rektanglar  (precis som vanliga kanelbullar), bre på smeten, rulla ihop och skär lagom bitar. Jäs på plåt i 30-40 minuter till. Pensla med ägg och socker och skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. De blir supersmarriga!

1 kommentar:

  1. Tack för ett bra recept på lussebullar. Vi har bakat dem idag. Ska bli mums till en kopp te senare.

    SvaraRadera