tisdag 4 maj 2010

Amerikansk äppelkaka



som bara är sååå god! Den blir riktigt saftig tack vare rivna äpplen i smeten. Tyvärr lyckades jag inte ta en bild innan den var halväten.. Kan säga att den var populär av hela familjen!

Det här behöver du:
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk kanel
3 ägg
2 äpplen
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter.
Rör smör och socker poröst.
Rör i kanel och äggen, ett i taget.
Riv äpplena grova och blanda ner i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i det.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Rör ihop glasyren och bred den över kakan.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar